Спортска т акмичења

 

 •  

  • Вожња бициклим и шетња парком природе „Бељанска бара“ - У оквиру радне суботе по Школском календару и промоцији здравог живота, 25. септембра 2016. године у 16h смо кренули од зграде општине ка Парку природе „Бељанска бара“.
               Више од 150 љубитеља бициклизма одазвало се позиву Канцеларије за локални економски развој Општине Србобран и укључило се у још једну акцију „ Европске недеље мобилности“. Међу њима је било и 20 ученика Гимназије и економске школе „Светозар Милетић“ и професори Лазар Трајковић, Светлана Пајић Јојкић и директорка Марија Туторов. Након обиласка историјски знаменитих тачака у Србобрану организована је и рекреативна вожња бициклима до Парка природе „Бељанска бара“, шетња стазом здравља кроз овај заштићени простор, и на крају предавање и медицински прегледи које је припремило Друштво за борбу против шећерне болести "Плави круг".
               Планирана рута вожње била је дуга 6 километара и није представљала непремостив изазов за учеснике. Кретали смо се Карађорђевом улицом, затим улицом Милоша Обилића, па путем за Турију, све до циља који је био код ушћа канала ДТД и Бељанске баре. Полицијска пратња осигурала је безбедну вожљу за све учеснике. Шетали  смо више од четири километра око Бељанске баре у добром расположењу, што се видело на лицима наших ученика и суграђана.
               Вожња и шетња су биле  промоције здравља и оваквим примером показујемо да свако од нас може да промени нешто у својим навикама и учини нешто добро за себе.

   

  • Манифестација "Уличне трке" поводом обележавања годишњице ослобођења Србобрана - Уличне трке под руководством Атлетског клуба Србобран, одржане су 19.10.2016. године. У ченици наше школе, Гимназије и економске школе „Светозар Милетић“, учествовали су у трци за грађане. Списак учесника:
   1. Тамара Павков
   2. Теодора Тушевљак
   3. Јелена Полић
   4. Драгомир Вујаковић
   5. Душица Јевтић
   6. Милана Филиповић
   7. Теодора Михаљчић
   8. Побертина Купцо
   9. Мирјана Ђокић
   10. Анђела Максимовић
   11. Лука Марковић
   12. Срђан Парошки
   13. Марко Радовић
   14. Дамир Ћеман
   

 

 

Погледајте слике о спорту

 
 

Културне и остале актуелности >

 

© 2007 Гимназија Светозар Милетић - Србобран